Aan het begin van het nieuwe jaar

Zo, ik ontwaak uit mijn ‘winterslaap’. Mijn tijd van inkeer heb ik vandaag afgesloten middels een prachtige wandeling met twee goede vrienden. Vooral genoten van het licht en de prachtige luchten; met de vele schakeringen van licht en donker. Beloftevol! Zo stap ik ook de drempel over, het nieuwe jaar in. Wat zal het nieuwe jaar brengen aan donker en licht? Allereerst wordt toch weer de rouw geroepen omdat ik deze maand de sterfdag van mijn moeder en Frank herinner. Het gemis van hen omhult mijn hart. En dankbaarheid omdat ik me gedragen weet door hun liefde voor mij.
En dan mijn nieuwe stap de toekomst in. Mijn verhuizing eind van de maand richting Bergeijk. Op weg naar hernieuwd broeder- en zusterschap door in de Gemeenschap De Hooge Berkt te gaan wonen. Spannend! Af en toe kan schrik me overvallen. Dat heeft alles te maken met het vertrouwde loslaten en me toevertrouwen aan het onbekende. Ook al ken ik het hier, ik ben altijd een lid op afstand geweest. Ik spring er nu midden in. Te midden van ‘broeders en zusters’ die me zullen verrijken maar waar ik me ook aan zal schuren. Ook dit licht en donker in de ontmoeting heb ik nodig om meer mens te kunnen worden. Dat vraagt dat ik open en vrij blijf en dat kan als ik in contact blijf met de Bron in mij.