ONTSPANNINGSMASSAGE

Ter ondersteuning van het proces in de begeleiding kan ik een hand– of ontspannende lichaamsmassage geven.

Het is ook mogelijk om de massage los van een behandelproces te ondergaan. Een moment om jezelf te verwennen.

Tegenwoordig hebben we veel stress in ons persoonlijk en professionele leven. We moeten van onszelf veel ballen in de lucht houden. De Corona pandemie en de maatregelen versterken dit gevoel nog meer. Stress slaat zich op in ons lichaam en dat leidt tot verhoogde spierspanning, hoge bloeddruk en overprikkeling.

Wat doet massage:

Door massage wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon stimuleert een rustig en vredig gevoel. Het vermindert o.a. stress, angst, slaapproblemen en depressieve gevoelens. Door de aanraking wordt het niveau van stresshormonen en cortisol verlaagd en de zenuwen worden gekalmeerd. De bloeddruk gaat omlaag en de spieren ontspannen zich.

Alle massagebewegingen verbeteren en versnellen de bloed- en lymfestroom. Het leidt tot een snellere verwijdering van de gifstoffen die stress en spierspanning veroorzaken. Zuurstofvoorziening, voedselbezorging en afvalverwerking worden bevorderd door een massage.

Massage bevordert je lichaamsgewaarwording waardoor je makkelijker verantwoordelijkheid kunt nemen voor je gezondheid en welbevinden.

Massage vergroot je welzijnsniveau. Door je lichaam en geest te ontspannen bevorder je de levensenergie waardoor blokkades zich kunnen opheffen.