VOOR WIE?

Henk Visch

Voor iedereen die te maken heeft met verlies. Het kan zijn verlies door (naderend)overlijden, scheiding, gezondheid, werk, ideaal of toekomstperspectief. Er zijn vele soorten van verlies, soms klein en soms heel groot. Het ene verlies kunnen we bevatten, het andere is zo omvattend dat we even niet verder kunnen zodat professionele hulp noodzakelijk kan zijn.

Naast verlies- en rouwbegeleiding gericht op rouwverwerking na verlies aan/ in het leven (scheiding, werk, gezondheid, toekomstperspectief) of door de dood (verwacht of onverwacht) richt ik me op het volgende:

SPECIALISATIES

  • Het begeleiden van mensen die geraakt zijn door kanker, of een andere levensbedreigende ziekte.
  • Het begeleiden van zieken in de palliatieve en terminale fase van hun leven. Mijn stervensbegeleiding is erop gericht dat er goed afscheid genomen kan worden van het leven. Of zoals iemand onlangs tegen me zei: ‘Iedereen wil met een schone lei kunnen vertrekken’.

KLACHTEN

Je hebt wellicht problemen met het leggen van contacten, het aangaan van verbindingen, het verlies van werk, het ervaren van intimiteit en seksualiteit en het opnieuw betekenis geven aan je leven.
Je kunt overvallen worden door angsten, verdriet, boosheid en schuldgevoelens. Last hebben van piekeren, concentratie- en focusverlies, slapeloosheid, lichamelijke klachten en toenemende vermoeidheid.

CONTACT

Herken je iets van het bovenstaande en kun je even een professioneel steuntje in de rug gebruiken dan nodig ik je uit contact met me op te nemen. We kunnen dan bespreken of mijn werkwijze past bij jou als persoon.


 Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen
 is er één die jij te gaan hebt.
 Die éne is voor jou. Die ene slechts.
 En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
 De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
 De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.
 Met onwil om de kuilen en de stenen,
 met verzet omdat de zon een weg
 die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
 Of met de wil om aan het einde van die weg
 milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.
 De weg koos jou, kies jij hem ook?

Hans Stolp, naar Dag Hammarskjöld