Wandelcoaching is een goede aanvulling op de therapie in de praktijk. Wandelend kun je al je levensthema’s onderzoeken doordat je gebruik leert maken van de metaforen die de natuur je aanreikt. Wat vertelt een doornig pad over je levenssituatie? Of een slootje verstopt door takken en bladeren? Welk pad ga je kiezen bij een viersprong? Waar staan de hoge golven van de zee voor?
De natuur nodigt ons op deze manier uit om onze levensvraag verder te onderzoeken. Het ondersteunt je bewustwording en helpt je gedragsalternatieven te ontwikkelen.
Wandelend coachen zet niet alleen fysiek in beweging, maar ook mentaal. De natuur helpt je om snel tot de kern van je vraag te komen. In verbinding met de omgeving krijg je een spiegel voorgehouden en antwoorden aangereikt op je levensvraag.
Door gelijktijdig te lopen en te praten worden je hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee je verstand en gevoel.
Wandelend lopen we naast elkaar. Het oogcontact gaat hiermee verloren. Het voordeel hiervan kan zijn dat je zo minder druk ervaart en vrijer je gedachten en gevoelens kunt uiten en bij diepere belevingen kunt komen.
Al wandelen verdiept de ademhaling zich. Dat is van invloed op je hersenactiviteit. Het verbetert het ophalen van je herinneringen en je vermogen om vanuit je gevoel te reageren in plaats van alleen uit je verstand.
Stilte en nieuwsgierigheid is alles wat nodig is om de taal van de natuur te leren verstaan en te betrekken op je eigen leven.